Affiliate Marketing

Bent u op zoek naar nieuwe klanten of wilt u geld verdienen met uw affiliate website?

Affiliate marketing is een marketing vorm waarmee website eigenaren (publishers) geld kunnen verdienen door een banner of producten van andere websites (merchants) op hun eigen website te plaatsen. Zodra er iemand op klikt en er een aankoop of aanvraag uitkomt krijgt de publisher een vooraf afgesproken affiliate vergoeding.

Voor webwinkels en andere commerciele websites een interessante manier van promotie. Affiliate bedrijven hebben contact met duizenden websites die graag uw banner of producten doorplaatsen. Op deze manier kunt u snel grotere doelgroepen bereiken, tegen een zelf te bepalen vergoeding. Net als bij veel online advertentie platformen is dit op no cue no pay basis.

Op het moment dat iemand via een affiliate linkje op de merchant website komyt wordt dit door een cookie geregistreerd. Als die persoon binnen (meestal) 30 dagen iets koopt of zich registreert op deze website krijgt de publisher de affiliate vergoeding.

Banners, tekstlinkjes en productfeeds

De meest gebruikte affiliate vormen zijn banners (display advertenties), tekstlinkjes en productfeeds.

Affiliate banners

Banners zijn beeld advertenties die publishers kunnen plaatsen. Als banners visueel opvallend zijn en de juiste snaar raken bij de doelgroep kunnen ze heel effectief zijn.

Tekstlinkjes

Tekstlinkjes zijn heel simpel: woorden die gelinkt zijn naar de website van de merchant. In de link zit een code verwerkt die registreert vanaf welke website (publisher) de bezoeker komt. Vaak worden tekstlinkjes geplaatst in informatieve artikelen. Bijvoorbeeld op de Apple fan website www.onemorething.nl staan in de artikel teksten productnamen van Apple met een linkje naar Apple.nl. Iedereen die binnen 30 dagen iets op Apple.nl koopt wordt geregistreerd en de publisher, in dit geval One More Thing, ontvangt 3% provisie over de verkopen.

Affiliate productfeeds

Een productfeed is een data bestand waarmee producten uit een website automatisch ingeladen kunnen worden in andere webshops. Zo kunnen webshop eigenaren een veel groter publiek bereiken en betalen wederom een percentage aan de publisher.

Wilt u ook meer omzet genereren met Affiliate Marketing? Maak een afspraak met onze affiliate specialist of volg de cursus affilate marketing

Cursus & Training aanbod Marketing:


Onderwerpen

Speciale Aanbieding

Heeft u een concurrent die het in de zoekresultaten erg goed doet? Meestal komt dit door strategische links vanaf andere websites, maar welke >>>??

QR code

Een QR code kunt u scannen met bijvoorbeeld een smartphone als de iPhone. Scan de code voor een gratis kadootje van NewMediaPartners. Heeft u geen smartphone? Vraag iemand met een smartphone om hulp!