Social Media Marketing

Veel bedrijven die actief zijn op social media gebruiken deze platformen alleen om boodschappen te zenden. Als het om hele interessante aanbiedingen of acties gaat kan dit wel werken maar de meeste klanten zitten hier niet op te wachten. Social media is veel meer geschikt om contact te houden met de doelgroep en door kennis en visie te delen onder de aandacht te komen van potentiële klanten, en onder de aandacht te blijven van bestaande klanten. Het is een serieus marketing kanaal waar een groot deel van de Nederlanders dagelijks contact heeft met vrienden.

Strategie

Een social media strategie begint zoals veel strategien met een doelstelling. Waarom wilt u social media gebruiken? “Om nieuwe klanten te bereiken en meer omzet te maken’ is het standaard antwoord van veel bedrijven. Wat ze er soms ook bijzeggen maar vaak alleen denken is dat het lekker goedkoop en makkelijk is, we zoeken daar wel een stagiaire voor. Ik heb nog niet vaak meegemaakt dat dit een succes is geworden.

Social Media Marketing serieus nemen

Social Media Marketing is een specialisme. Er is zoveel mogelijk, de ontwikkelingen gaan zo snel en Social Media beheer moet dagelijks bijgehouden worden. Dan hebben we het nog niet gehad over de kenmerken en mogelijkheden van de verschillende social media platformen versus verschillende type organisaties, bedrijven en doelstellingen. Social Media Marketing staat niet meer in de kinderschoenen, er zijn al veel modellen en strategien die zich hebben bewezen. Helaas staat Social Media Marketing bij veel organisaties nog wel in de kinderschoenen.

Aan de ene kant willen bedrijven wel investeren in advertenties in bladen, abri’s en duur drukwerk. Aan de andere kant zien ze online marketing en social media marketing als iets wat niet veel geld en tijd mag kosten. Wakker worden aub!

Facebook

In mijn woonplaats Breda is een derde van de inwoners actief op Facebook, mensen onder de 30 gebruiken Facebook meer dan email om berichtjes naar elkaar te sturen, steeds mee jongeren gebruiken email helemaal niet meer, ze twitteren, gebruiken Whats App en Foursquare. Als consumenten zich orienteren gebruiken ze Google, Youtube en de zoekfunctie in Facebook. Ook vragen ze in Facebook en Twitter om ervaringen en sociale bevestiging: wat vinden jullie van ... . Professioneel aanwezig zijn op de juiste social media platformen is een must!

Linkedin B2B marketing zakelijke netwerken

Netwerkbijeenkomsten zijn er gelukkig nog wel, erg goed om nieuwe contacten op te doen en bestaande contacten warm te houden. Online netwerken via Linkedin is ook reuze interessant. Je kan digitaal continu nieuwe contacten leggen en laten zien wat je te bieden hebt. Sterker nog er worden volop bijeenkomsten georganiseerd online en offline. Linkedin is het ultieme platform voor zakelijke contacten, B2B marketing maar ook het werven of vinden van nieuwe opdrachten of vacatures.

YouTube inzetten als marketingkanaal

Een foto op internet kan dienen als mooie illustratie van een informatieve tekst. Een video heeft een veel grotere impact. Naast de vele mogelijkheden om boodschappen uit te leggen is het ook persoonlijker en kunnen er voorbeelden getoond worden. Veel mensen gebruiken Youtube om producten te vergelijken of uit te zoeken hoe iets werkt. Ook om te kijken met wie ze zaken gaan doen, of aan te voelen hoeveel verstand iemand ergens van heeft.

YouTube is na Google de grootste zoekmachine ter wereld. Om film op uw eigen website te plaatsen bent u veel kosten aan hosting en dataverkeer kwijt. Via Youtube kunt u eenvoudig de videofragmenten hosten en insluiten in uw website zonder dat dit u traffic of opslagruimte kost. Daarnaast is de kans groot dat uw doelgroep u gaat vinden via Youtube of Google. Youtube filmpjes doen het ook goed in de zoekresultaten van Google.

Wilt u meer weten over de mogelijkheden van Social Media Marketing?

Volg de cursus Social Media Marketing: zakelijk gebruik van social media. van New Media Partners. Wilt u Social Media Marketing inzetten voor uw bedrijf of organisatie? New Media Partners kan voor u een social media strategie opzetten en deze ook voor u uitvoeren.

Cursus & Training aanbod Marketing:


Onderwerpen

Speciale Aanbieding

Heeft u een concurrent die het in de zoekresultaten erg goed doet? Meestal komt dit door strategische links vanaf andere websites, maar welke >>>??

QR code

Een QR code kunt u scannen met bijvoorbeeld een smartphone als de iPhone. Scan de code voor een gratis kadootje van NewMediaPartners. Heeft u geen smartphone? Vraag iemand met een smartphone om hulp!